Techware Labs Header

Forums have moved

See this announcement for more details, or just go directly there.

  #1  
Old 04-03-2004, 10:59 PM
arronmichael
 
Posts: n/a
Default Installing XP on formated HD

Ok heres the problem i have XP Pro and when i format the hard drive and then partion it so that i can install XP it says that the setup.exe file for cannot run in DOS. I have been able to once b4 install 95 then do a full install of XP over top of 95 and it worked but i am trying to figuire out how to make it where i can install XP correctly.
Any help on this would make me greatly indepted to whomever helps me out
Reply With Quote
  #2  
Old 04-03-2004, 11:06 PM
Jason425 Jason425 is offline
Lab Master Techie
 
Join Date: Sep 2002
Location: The Matrix
Posts: 7,353
Send a message via AIM to Jason425 Send a message via Yahoo to Jason425
Default

95 can't be converted to xp, boot off the xp cd and install from there
__________________
Dell Inspiron 1420 in Midnight Blue - Intel Core2Duo T7300 2.0GHZ/4MB - 2GB Ram - Nvidia 8400 GS 128mb - DVD/RW - 160GB 7200RPM - 14.1" Antiglare - Intel 4965AGN - Bluetooth 2.0 - 2MP Webcam - Vista Home Premium
2005 Mazda3i in Strato Blue
http://www.jasondsmith.net

Reply With Quote
  #3  
Old 04-04-2004, 01:05 AM
Prometheus Prometheus is offline
Chronique Technique
Lab Master Techie
 
Join Date: Sep 2002
Location: Bellingham,WA
Posts: 3,058
Send a message via AIM to Prometheus
Default

only the NT based architecture can be converted
Reply With Quote
  #4  
Old 04-04-2004, 12:57 PM
arronmichael
 
Posts: n/a
Default

ok let me xplain this a little further i can't put XP Pro on a newly formatted HD because it won't read the Setup.exe file through DOS and so what i have done b4 was to install 95 then click on my computer and then the cd drive and do a full install of XP over top of 95 or 98 whichever the case maybe so the the transforability of 95 to XP doesn't matter. Its just that i can run the setup.exe file for XP once I have an OS installed on the HD. What i am trying to find out from someone thats more gifted is how to run the XP setup.exe file from a newly formatted HD(in DOS)
ALSO Windows 2000 does the same thing with not allowing the setup.exe file to be run through DOS??
Reply With Quote
  #5  
Old 04-04-2004, 05:44 PM
Jason425 Jason425 is offline
Lab Master Techie
 
Join Date: Sep 2002
Location: The Matrix
Posts: 7,353
Send a message via AIM to Jason425 Send a message via Yahoo to Jason425
Default

o-m-g.. i know, don't use dos, just BOOT OFF OF THE CD - and that'll take care of everything.. if you said it won't read setup from dos then why keep trying?
__________________
Dell Inspiron 1420 in Midnight Blue - Intel Core2Duo T7300 2.0GHZ/4MB - 2GB Ram - Nvidia 8400 GS 128mb - DVD/RW - 160GB 7200RPM - 14.1" Antiglare - Intel 4965AGN - Bluetooth 2.0 - 2MP Webcam - Vista Home Premium
2005 Mazda3i in Strato Blue
http://www.jasondsmith.net

Reply With Quote
  #6  
Old 05-26-2004, 03:08 PM
ybeddyj
 
Posts: n/a
Default you can install fresh

Listen if you just boot from the cd then the setup will start automatically however if you dont boot from the cd then in order to run the installation
first go to the i386 directory then type WINNT eg

BTW it would be very good if executed Smartdrv before you start the setup
(its usually stored in the win98 directory on win98 cd)
C:\>
d:
cd\i386 { \ just incase its not in the root directory}
D:\i386\winnt.exe (press enter)

follow instruction from there
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:46 AM. Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum style by ForumMonkeys.