Techware Labs Header

Forums have moved

See this announcement for more details, or just go directly there.


Go Back   Techwarelabs Community > Tech > Operating Systems

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-28-2002, 12:33 AM
Jason425 Jason425 is offline
Lab Master Techie
 
Join Date: Sep 2002
Location: The Matrix
Posts: 7,353
Send a message via AIM to Jason425 Send a message via Yahoo to Jason425
Default Annoying Startup App!

OK, i have devldr32.exe that starts up all the time. I hear that it has something to do with the sound. There is nothing like it in msconfig, nor services that i can find tell.. I disabled everything in msconfig and its still starting. If i close it nothing seems to happen other than it closes but i dont want to have to close it!
__________________
Dell Inspiron 1420 in Midnight Blue - Intel Core2Duo T7300 2.0GHZ/4MB - 2GB Ram - Nvidia 8400 GS 128mb - DVD/RW - 160GB 7200RPM - 14.1" Antiglare - Intel 4965AGN - Bluetooth 2.0 - 2MP Webcam - Vista Home Premium
2005 Mazda3i in Strato Blue
http://www.jasondsmith.net

Reply With Quote
  #2  
Old 10-28-2002, 01:56 AM
xMerCLorDx
 
Posts: n/a
Default

try, regedit (windowsflag+R "regedit") :

HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run/

look for it here and uncomment it/delete.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-28-2002, 06:03 PM
Jason425 Jason425 is offline
Lab Master Techie
 
Join Date: Sep 2002
Location: The Matrix
Posts: 7,353
Send a message via AIM to Jason425 Send a message via Yahoo to Jason425
Default

hmm.. the only thing there is (default) .. nothen there.. probably cuz i disabled everything from msconfig.. any other ideas?
__________________
Dell Inspiron 1420 in Midnight Blue - Intel Core2Duo T7300 2.0GHZ/4MB - 2GB Ram - Nvidia 8400 GS 128mb - DVD/RW - 160GB 7200RPM - 14.1" Antiglare - Intel 4965AGN - Bluetooth 2.0 - 2MP Webcam - Vista Home Premium
2005 Mazda3i in Strato Blue
http://www.jasondsmith.net

Reply With Quote
  #4  
Old 10-28-2002, 06:13 PM
Uranium-235's Avatar
Uranium-235 Uranium-235 is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2001
Location: Mansfield, TX
Posts: 2,469
Send a message via ICQ to Uranium-235 Send a message via AIM to Uranium-235
Default

it might be started up as a service. I don't know how to get into that though :/
Reply With Quote
  #5  
Old 10-28-2002, 08:15 PM
Bear
 
Posts: n/a
Default

Maybe Startup Cop can find it ?

copyright ziff davis inc. I belive.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-29-2002, 12:32 AM
xMerCLorDx
 
Posts: n/a
Default

Try:
Control Panel / Administrative Tools / Services

probably in there, it looks like a service

good luck!
Reply With Quote
  #7  
Old 10-29-2002, 10:19 AM
Jason425 Jason425 is offline
Lab Master Techie
 
Join Date: Sep 2002
Location: The Matrix
Posts: 7,353
Send a message via AIM to Jason425 Send a message via Yahoo to Jason425
Default

I checked the services list and there is nothing related to that it seams.. i will try diabling them one by one until the service stops.. i only have like 13 goin anywayso i'll probably crash before i find it
__________________
Dell Inspiron 1420 in Midnight Blue - Intel Core2Duo T7300 2.0GHZ/4MB - 2GB Ram - Nvidia 8400 GS 128mb - DVD/RW - 160GB 7200RPM - 14.1" Antiglare - Intel 4965AGN - Bluetooth 2.0 - 2MP Webcam - Vista Home Premium
2005 Mazda3i in Strato Blue
http://www.jasondsmith.net

Reply With Quote
  #8  
Old 10-29-2002, 12:18 PM
Uranium-235's Avatar
Uranium-235 Uranium-235 is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2001
Location: Mansfield, TX
Posts: 2,469
Send a message via ICQ to Uranium-235 Send a message via AIM to Uranium-235
Default

or you could try to unload it from memory, then rename it. Note that sometimes doing this will give you an error @ startup saying it can't find the file
Reply With Quote
  #9  
Old 10-29-2002, 02:43 PM
eviltechie
 
Posts: n/a
Default

try softwares on here
http://www.webattack.com/freeware/sy...wstartup.shtml

i like the Startup Control Panel very much since i started using it a year ago
easy to use and straight forward

see if you can find devldr32 on there
btw why do you want to disable it?

is it the driver for onboard sound??
Reply With Quote
  #10  
Old 10-29-2002, 06:46 PM
Jason425 Jason425 is offline
Lab Master Techie
 
Join Date: Sep 2002
Location: The Matrix
Posts: 7,353
Send a message via AIM to Jason425 Send a message via Yahoo to Jason425
Default

the onboard sound for my comp doesnt work so i use sb live.. the prog seems to be just taking up space
__________________
Dell Inspiron 1420 in Midnight Blue - Intel Core2Duo T7300 2.0GHZ/4MB - 2GB Ram - Nvidia 8400 GS 128mb - DVD/RW - 160GB 7200RPM - 14.1" Antiglare - Intel 4965AGN - Bluetooth 2.0 - 2MP Webcam - Vista Home Premium
2005 Mazda3i in Strato Blue
http://www.jasondsmith.net

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:29 AM. Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum style by ForumMonkeys.