Techware Labs Header

Forums have moved

See this announcement for more details, or just go directly there.


Go Back   Techwarelabs Community > Tech > Operating Systems

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-13-2003, 11:23 PM
matt1968
 
Posts: n/a
Default Ipconfig fails in XP

Ipconfig says internal error, request not supported, unable to query routing information.

I already reset tcp/ip with netsh

Thanks for any ideas!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-13-2003, 11:52 PM
eviltechie
 
Posts: n/a
Default

check

ipconfig /all

maybe your NIC is busted
Reply With Quote
  #3  
Old 01-15-2003, 07:57 PM
 
Posts: n/a
Default

thanks for the try, but ipconfig won't run period. the NIC is a 802.11b dlink card that has been a problem. the card connects to the router, but browser/ping/ip no luck. not sure other than a os reinstall
Reply With Quote
  #4  
Old 01-16-2003, 12:15 AM
Uranium-235's Avatar
Uranium-235 Uranium-235 is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2001
Location: Mansfield, TX
Posts: 2,469
Send a message via ICQ to Uranium-235 Send a message via AIM to Uranium-235
Default

check your device manage and see if the drivers are installed/working
__________________
PHP...It kicks ASP
Reply With Quote
  #5  
Old 01-25-2003, 02:36 AM
Omega Omega is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2001
Location: Minneapolis, MN, USA
Posts: 957
Send a message via ICQ to Omega Send a message via AIM to Omega Send a message via MSN to Omega Send a message via Yahoo to Omega
Default

I'd suggest checking to make sure your wireless settings are configured properly, if the TCP/IP stuff isn't working. This includes checking security settings (enable/disable/configure WEP as needed), add your MAC address to your AP's access list, if necessary, and make sure your SSID is correct (capitalization *does* matter).
Reply With Quote
  #6  
Old 04-24-2003, 08:41 AM
kji
 
Posts: n/a
Default I am having the same problem...

when i run ipconfig i get unable to query routing information. I have two separate nics installed- one wireless multiport 802.11b, and one integrated 10/100. Any ideas on this?? I know that the network settings are all correct.
thanks
Reply With Quote
  #7  
Old 05-06-2003, 02:11 PM
adigi
 
Posts: n/a
Default IPconfig

I have the same damn problem. I suspect the wireless card casued it and see others have the same issue.

It appears to a tech I know that the tcpip.sys file is not being found at startup (we saw a few events saying so).

I have done about everything, am now trying to reinstall the OS, going back to Win2000 Pro.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-13-2003, 06:52 PM
 
Posts: n/a
Default ipconfig /flushdns ipconfig /release ipconfig /renew <-:

dlink? thats your problem right there.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-09-2003, 02:57 AM
tronz
 
Posts: n/a
Default tronz

Win2K or WinXP
Cause of problem trying to uninstall Norton AntiVirus or System. I have DHCP problem fix.
I got 2 Solution First try this.
* from the Start Menu select run
* type 'regedit' and click OK
* open the following folders, HKEY_LOCAL_MACHINE, then SYSTEM, CurrentControlSet, Services, and finally Dhcp.
* Double-click the key DependOnService
* remove what will probably be the last item in the list, something like SYMTDI. Leave everything else alone
* click OK.
* close RegEdit and reboot.

DHCP should work again.

Should a problem come up (messing up the registry entries) you can also press F8 (or is it F5?) and select Use Last Known Good Configuration from the boot menu. That will restore various registry entries to what was used last.

I'm not sure why Norton installs this key. For some types of firewall software a dependency like this is added to ensure the firewall is running before DHCP grabs an address. Of course, Norton Anti-Virus should have removed this dependency when it was unistalled. Clearly its a bug in the uninstall routine.


Second Solution
To edit the registry:

1.Click Start, and then click Run. The Run dialog box appears.
2.Type regedt32.exe in the Run box, and then click OK. The Registry Editor opens.
3.In the left pane, navigate to each of the following subkeys:
*HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\DHCP
*HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT
4.In the right pane, double-click the item DependOnService.
5.Delete any references to SYMTDI or NISDRV.
6.Click Registry and click Exit to save the changes and close the Registry Editor.


Should the fix the Problem
Reply With Quote
  #10  
Old 01-10-2004, 11:28 AM
rhycher
 
Posts: n/a
Default XP ipconfig probelm.....

I have read here that a few people have had this problem. Anyone ever have any results fixing it at all? I upgrade from Windows 2000 to Windows XP.

ipconfig
--------------------------------
Windows IP Configuration
An internal error occurred: The request is not supported.
Additional Information: Unable to query routing information.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:16 AM. Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum style by ForumMonkeys.